16 apr

Övriga projekt

Slite badstrand

I Slite är Werkelinbolagen via Slite Strandby med i ett samarbete med lokala föreningar och företag för att sköta badstranden. Kommunen har satsat 75000 kr, Slite Strandby 50.000 kronor och övriga lokala företag och föreningar har satsat 26000 kr.

Det innebär att det nu finns pengar att göra badstranden fin med. Med det gemensamma engagemanget jobbar vi på att få till ett av de bästa baden på Gotland, så att vi alla kan använda stranden. Därmed har vi förstärkt en konkurrensfördel för alla som bor och verkar i Slite.

+50-boende i Slite

Ett projekt pågår för att specialbygga funktionellt boende med hög kvalitet, bostäder med havsutsikt, nära till den planerade badanläggningen. 20 boenheter, ca 25 miljoner i investering. Förhoppningsvis kommer vi igång att bygga 2015, klart senast 2017.

Hamnkontoret Visby

Sommaren 2007 flyttade Werkelinbolagen in i Hamnhuset i Visby hamn. Werkelinbolagen hyr delar av fastigheten av regionen.

Tanken är att fastigheten ska rymma Werkelinbolagen, men också fungera som kontorshotell. Idag hyr man ut kontor till Drömstugan i Sverige AB, Gotlandsbåten, Ingelmark Antik & Design,  Kallum Reklam & Event med flera.